sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Yhteislenkki 20.12.2009


Lähdettiin kivalla porukalla lenkille: Susannalla irlanninterriereitä kaksi sekä villakoira, Donnalla sekalainen joukko whippettejä ja vinttikoiria, Loimaalta irlanninterrieri Maija sekä tietenkin collie poitsut Remu ja Riki. Kaikenkaikkiaan koiria paikalla 11.
Olimme lenkillä kaksi tuntia, pakkasta vain -5, mutta todella kylmä tuuli. Onneksi olimme suuremmaksi ajaksi metsän keskellä suojassa purevalta tuulelta.
Tänään ekaa kertaa selvästi Riki ei pelännyt mennä lauman jatkona vaan ihastui Irlanninterrieri Maijaan, jota seurasi kuin hai laivaa..mahtoikohan johtua siitä, että juoksut olivat vähän aikaan sitten loppuneet:) Myös Remu tykkäsi (samasta syystä) Maijasta ja kerran näin, kun Remu yritti hypätä Maijan niskaan, mutta onneksi terrierimäiseen tyyliin Maija komensi ja Remu ei sitä sitten enää uskaltanut yrittää!!!...hyvä,hyvä...
Lenkillä tuli pariin otteeseen vastaan valkoinen paimenkoira, rhodesiankoira ja labbis, mutta saimme laumamme hyvin kiinni ongelmitta. Vähän matkan päästä tuli auto vastaan ja kuskilla varmaan naurussa pitelemistä, kun neljä muijaa lähtee juoksemaan metsään, "kirkuvat" koiriensa nimiä ja lauma erilaisia koiria jölköttää perässä ihmetellen varmaan, että mikä noille nyt tuli...ennenkin autoja nähty!?!
Kiitos kivasta seurasta kaikille lenkillä mukana olleille koirien omistajille ja koirille:)
Otetaan taas uusix..
Remulla oli koko lenkin aikana vatsa löysänä ja perskarvat sen näköisiä:(
Lähdimme koko perhe liikenteeseen ja jätimme koirat nukkumaan. Kun tulimme n. viiden tunnin jälkeen kotiin ihmettelin kun Remu ei noussut lattialta vastaan vaan "ulisi" normaalisti vastaanottotervehdyksensä maate. Pian Remu kuitenkin yritti nousta ja se oli tosi vaivailloista...varoo selvästi etu-ja takapäätään . Kävelee jäykästi ja hiljaa, joten selvästi sattuu. Soitin päivystävälle eläinlääkärille, jonka ensimmäinen kysymys oli, että oliko syönyt hevosenkakkaa...invermektiini myrkytyksen vuoksi. Sitä lenkillä oli, mutta en nähnyt Remun sitä syövän. Myrkytys kuitenkin puhelun aikana "diagnisoitiin"pois, koska silloin collie on sekava (siihen ei saa kontaktia) sekä tärisee. Remu ottaa kontaktia ja kuuntelee selvästi puhetta. Eläinlääkäri lopuksi epäili, että että vatsa on kipeä ripulin vuoksi ja siksi ylösnouseminen sekä liikkuminen huonoa. Seurataan tilannetta ja lähdetään eläinlääkärille, jos tilanne ei helpotu.. Nyt Remu on vesi/piimä dietillä ja toivotaan parasta!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa kun ootte taas päässeet ytheislenkille!!! :) Mieki täällä yritin päästä mukaan erään rodun yhteislenkille mutta eivät hyväksy suuria rotuja!!! Collieyhdistyksellä kun ei noita metsälenkkejä pal näytä olevan.. :( en tiedä pitääkö pistää pystyyn kysely et kuka lähtis ja milloin jne.. voi Remu-ressua. Toiv tokenee!!! Paranemisia ja Rauhaisaa Joulua kaikille toivottaa Minna, Hugo ja kisut!

    VastaaPoista
  2. Remulle paljon rapsutuksia ja Pikaista Paranemista :)
    P.S Me oltais Tinkan kanssa mielellään tulossa seuraavalle yhteislenkille ;)

    VastaaPoista
  3. Minna:
    Laita kysely yhteislenkistä SCY:n foorumin sivulle tai lähde tänne turkkuse:)
    Hauskaa Joulua ja Uutta vuotta myös teille!!!

    Jonna:
    Joulupyhinä olisi tarkoitus taas joku päivä lähteä...laitan sulle viestiä, kun tiedän päivän ja ajan:)

    VastaaPoista
  4. MOi. SCY:n sivuil on jo kysely mut en tiä miten ne tapailevat nykyisin kun ei ole pitkiin aikoihin mitään siel ilmoitelleet.. Ehkä niillä on jo muukin viestintäkeino kuin SCYn sivut.. ;) Vois sinne laittaakin viestiä.. oon muutenki miettiny et pakko kai se on kohta muuttaa takas sinne etelään kun siel on kaikki lähempänä.. näyttelytkin.. ;) mut juu. ehkei me kuitenkaan.. :) Tai ainakaan lähiaikoina.. tai mistä sitä tietää mihin tää tie vie viel.. ;)

    VastaaPoista