perjantai 4. syyskuuta 2009

Agiesteet valmistuivat ja tutustumista suureen maailmaan


Agility esteet tulivat valmiiksi (Kiitos avokilleni) ja heti niitä sitten piti tietenkin testata... Remu hyppää mielellään ja innostuu nykyään valtavasti agilitystä. Kyllä nyt kelpaa pihalla harjoitella!!!
Vielä kun minä oppisin pysymään Remun vauhdissa mukana...taitaa olla toivotonta meininkiä ainakin Remun mielestä. Sen verran joutuu poika minua odottamaan...
Riki oli pakko laittaa sisälle, kun sen verran innokkaasti hänkin oli mukana. Toisin sanoen oli jaloissa. Ja mitä poika tekikään.. seisoi SOHVALLA ja katsoi/ulvoi pihalle. Minä kun olen kaikille kehunut ettei Riki ole kuin kerran sängylle hypännyt. (Meillä kun ei koirilla ole asiaa sohville eikä sängyille). Ehkä nyt oli liian kivaa pihalla ja yritti saada vain parhaan näköalan ulos...toive ajatteluako?!?


Lähdin eilen viemään autoa huoltoon päivällä Raisioon ja otin koirat mukaan tarkoituksella. Menimme myllyn parkkipaikalle "pyörimään". Saadakseni Rikin tottumaan muuhunkin maailmaan kuin vain meidän rauhalliseen asuinalueeseemme. Poika ei välittänyt mitään ostoskärryjen räminästä, autoista, rekan lastaamisesta, pyöristä, lastenvaunuista eikä myllystä kuuluvista kuulutuksista. Pojalla on kyllä rohkeus ja luonne kohdallaan!!! Menimme myös ritilä portaita. Niitä Riki hetken katseli, mutta sitten lähettiin reippaasti menemään. Remulla taas oli kiire päästä haistelemaan uusia hajuja ja ennekaikkea merkaamaan joka puskan. Remu jäi hetken ajaksi ihmettelemään ikkunan taakse, kun ihmisiä vaelsi myllyn käytäviä.. Riki ei huomannu mitään. Lopuksi käytiin vielä auton huoltopaikan hallin sisällä. Sielläkin Rikillä oli vain kiire päästä moikkaamaan työntekijöitä...mitä väliä metelistä tai hajuista.

Raisiosta mentiinkin sitten suoraan metsään Jaanan sekä koirien Röllin ja Furin kanssa. Röllillä ja Remulla oli ensimmäisen kerran pientä kyräilyä ja murinaa toisiaan kohtaan..alkaa poitsut tulla "urosikään". Se alkoi nopeasti ja yhtä nopeasti loppuikin.. Riki ja Furi taas saivat leikit aikaseksi.

Illalla tulivat koirat Daami ja Äijä meille. Jätettiin Riki ja Daami meille takapihalle touhuamaan, koska Riki oli jo päivällä metsällä ja Daami taasen oli "sairaslomalla" syötyään viime sunnuntaina lenkillä mätiä sieniä. Niitä meni monta ja maanantaina vastassa oli ollut oksennusta koko kämppä täynnä ja Daami voimaton. Daami pääsi sitten eläinlääkärille tutkimuksiin myrkytyksen vuoksi ja nesteytykseen. Onneksi ei ollut sisäelimet menneet ja selvittiin säihkähdyksellä.. Lähettiin sitten lenkille Remun ja Äijän kanssa..oli yllättävän rauhallinen lenkki, kun poikien kiusattava kohde Daami puuttui..

Meillä on tässä lähellä hevosia laitumella ja yhtenä päivänä omistaja tuli paikalle juuri kun kävelimme ohi. Pyysin luvan tulla koirien kanssa katsomaan hevosia (Remu on ollut ennenkin tekemisissä). Hevonen tuli reippaasti aidan viereen ja Riki innokkaasti vaan heilutti häntäänsä. Riki meni heti hevosen turvan luo ja työnsi pienen puikula kuononsa hepan sieraimeen häntä heiluen. Hepan puhaltaessa ilmaa sieraimistaan...Riki hiemen säikähti, mutta meni kuitenkin takaisin haistelemaan. Oli oikein onnistunut tapaaminen hevosiin!!

2 kommenttia:

  1. Komeet esteet oot saanu, nyt ei muuta ku tiukkaa treeniä ja kisoihin!

    VastaaPoista
  2. No niistä kisoista en kyllä tiedä..

    VastaaPoista